Ons verhaal‎ > ‎

Inleiding Craftsmanship

Geplaatst 13 mei 2012 08:24 door Koen Aben   [ 10 dec. 2012 11:09 bijgewerkt ]
Wat verstaan we onder Craftsmanship?
Craft is het Engelse woord voor ambacht. Software Craftsmanship is een Agile beweging met name gericht op engineers, over het vakmanschap in de ICT. We steunen deze beweging, waarin (zie het manifesto) engineers collectief de norm hoog leggen voor onze beroepsgroep, beschouwen ons werk als een vak en we willen graag vakmanschap nastreven. We benaderen ICT als ambacht en benadrukken het belang van professionaliteit en goede vakvaardigheden.

Waarom een kennisplatform?
Gedegen vakkennis helpt veel. Vakmanschap oogt eenvoudig, maar er komt in de ICT veel extra bij kijken, zeker ook qua groepsproces. De vele disciplines in een ICT groep zorgen voor vele tegengestelde belangen. Ook kunnen we complexe, veranderlijke technologie in praktijk moeizaam inzien. Uiteindelijk moeten de vele disciplines in gezamenlijk collectief realisatie nastreven. De theorie voor collectief vakmanschap is net zo belangrijk als het individuele vakmanschap. Onze bijeenkomsten genereren nieuwe kennis voor ons platform.  

Doel van dit Craftsmanship kennisplatform:
Kennis realiseren die ons als engineers vooruit helpt. Idealiter levert dit platform handig gedachtegoed voor vele engineers, met name praktische kennis om in het ambacht te bekwamen.  We benadrukken dat vakmanschap in de ICT heel belangrijk is, maar ook heel ingewikkeld.
 Daarbij doen we heel graag Eindhoven als ICT stad promoten inclusief de vele craftsmen uit onze mooie regio!

Geschreven door: Koen Aben, mede-oprichter van ASC Eindhoven