Ons verhaal‎ > ‎

Coaching: een belangrijke ICT component

Geplaatst 25 nov. 2012 04:31 door Koen Aben   [ 25 nov. 2012 21:21 bijgewerkt ]
Coaching matters
“Dit ga ik morgen meteen uitproberen!”, “Wat kun je in 5 minuten ineens heel veel Agiler worden!”, “Wat is coachen eenvoudig, zo kan iedereen het!” Enkele van de vele positieve reacties van ons publiek na afloop: 20 coachende engineers hadden een heel plezierige Agile kennisavond. En dat gold ook voor onze hardwerkende kernleden! Inmiddels is het de 6e bijeenkomst dit jaar van ons platform en we merken dat onze formule steeds meer aanslaat. Heel duidelijk is geworden dat we eenvoudig zorgen voor handig gedachtegoed voor de moderne engineer. Achtereenvolgens hebben we in 6 bijeenkomsten het belang van Craftsmanship, Scrum, XP, Beleid, Zelforganisatie en Coaching benadrukt. Het promoten van goede werkwijzen gaat steeds effectiever!
Zo ook deze avond over coaching...

Coaching matters, want dergelijke softskills bij engineering werken heel erg goed, net als bij coaching in het voetbal. Agile coaching van ons zeer complexe werk werkt erg winstgevend, maar wordt nog vaak vergeten, want de positieve werking ervan is nog zeer onbekend (en onderschat). Coaching kunnen we als tool goed gebruiken op onze werkvloer. In Scrum teams werken we allen als developers gelijkwaardiger: het team realiseert de oplossing. Maar wat als het teamlid (of erger, meerdere teamleden) onbewust niet de juiste belangen nastreeft? Of te in de stress is voor een volgende demo? Of om een andere onbewuste redenen niet regelmatig betrouwbaar oplevert? Dan helpt het goed kunnen coachen om bewuste oplossingen samen te genereren!
Coaching bij complex denkwerk: werkt heel productief

Workshop ‘Agile Coaching’
Lennaert van der Linden deed zijn zeer goede coaching ervaringen delen als Scrum Master bij Finalist en Inge Pruijmboom als trainer bij de Overheid. Onze twee coaching deskundigen gingen uitgebreid in op de praktijk van coaching en hadden een erg leuke workshop voorbereid. De deelnemers mochten beurtelings werkproblemen bespreken in een team. Via aangereikte coachingtechnieken konden teamleden elkaars werk telkens inzichtelijker maken en zodoende in korte tijd (5 minuten) tot heldere conclusies stimuleren. Door de korte oefeningen hadden we veel leermomenten en werden we snel steeds beter in het coachen. Een erg goede workshop: velen willen de technieken elke dag toepassen!

De hoofdvraag van de meeste deelnemers na afloop was opmerkelijk: "Wat kun je in vijf minuten coachen veel met elkaar bereiken, terwijl we het hele jaar door coachen niet als werkonderdeel zien?" Tja, m
ensen nemen meestal geen tijd voor reflectie, het wordt niet als nuttig gezien. Dit terwijl coaching heel goed helpt in het stimuleren van mensen en het naar boven halen van onderliggende problematiek. In teams lopen de emoties weleens hoog op of functioneren onderdelen niet naar behoren, dan zijn er teamleden nodig die de dit goed in goede banen leiden. Reflectie is een uitstekende tool om structureel verbeteren te leren, iets dat noodzakelijk is in Scrum teams. Het is ook ingebed in de Scrum retrospectieve en de daily standup. Toch hoort men vaak dat deze Scrum reflecties achterwege worden gelaten omdat teamleden liever doorwerken: een anti-pattern!

Retrospective: coaching tool en vast onderdeel van Scrum

Conclusie ASC
Coaching ten behoeve van doelgericht werken is steeds belangrijker aan het worden. Agile projecten streven na goedkoper en sneller te zijn. Dit legt natuurlijk een druk op de schouders van het team en de omringende organisatie. Vele organisaties denken dat ze Agile werken, terwijl het tegenovergestelde het geval is. Wanneer ze vastlopen ontstaan menselijke problemen, die vaak met kennis van Agile of goede samenwerking kunnen worden verholpen. Vanwege de complexiteit van ICT is Agile kennis noodzakelijk, alleen helaas heeft niet iedereen voldoende kennis hiervan. Een team heeft dus behoefte aan mensen die erover kunnen coachen. 
Coaching technieken zorgen ervoor dat persoonlijke problemen inzichtelijk en tijdig worden opgelost. Soms door de Scrum Master, echter liever nog heeft elk teamlid skills om elkaar (coachend) vooruit te helpen.

ASC is wederom sponsor Finalist erg dankbaar voor het leveren van de grote fijne ruimte. De werknemers van de sponsor zelf waren ook ontzettend blij met onze Cafe avond. Zo kreeg hun collega de gelegenheid workshops met succes uit te proberen op onze Agile Engineers: een zeer deskundig publiek. Daarbij kunnen onze kernleden steeds beter overtuigen in de oprechte missie van dit platform: het verwezenlijken van goede doelen. Ons verhaal is duidelijk: Agile is voor engineers belangrijk en er valt nog zoveel te verbeteren in de manier waarop we in maatschappij naar ICT kijken. Het platform loopt nu steeds meer vanzelf. Sprekers die zich aanmelden. Sponsors die willen meehelpen. Avonden die zonder veel moeite ontzettend goed lopen. En onze 15 kernleden kunnen nu gelukkig coachen, mochten we een moeilijk avondje krijgen;-)