Ons verhaal‎ > ‎

De Eindhovense ICT community

Geplaatst 25 jan. 2013 11:14 door Koen Aben   [ 2 mrt. 2013 03:25 bijgewerkt ]
Eindhoven is blij met ons
We hebben in Eindhoven een bijzonder nuttige ICT community opgebouwd met een eigen gratis Academie. Dit goede nieuws communiceerde ik deze week zowel met de heel geinteresseerde adviseuse van onze burgemeester als naar het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. En we kunnen dit duurzaam&gratis voor regio Eindhoven, aangezien we als community voldoende docenten en bedrijven vertegenwoordigen die de Academie met plezier maandelijks of vaker blijven steunen in leuke avonden. De gemeente Eindhoven, bijvoorbeeld de burgemeester zelf, wil ons wel eens publieke goede aandacht geven in 2013. Het goede is verder dat we met deze vakacademie een basis voor vakmanschap voor ICT technici hebben gerealiseerd, die eigenlijk vrijwillig kan lopen. We hebben hierdoor als organisatie zijnde de vrijheid om ons platform verder te sturen naar nieuwe belangen voor de vakcommunity.  

Goed voor (Eindhovense) maatschappij
Binnen een half jaar is de community gegroeid tot stabiele ICT Academie: de 1e in NL! Een ICT community is officieel een privaat initiatief, alleen onze organisatie streeft ernaar om een duurzaam publiek basisje te krijgen, aangezien communities voor structurele verbetering van de ICT sector zorgen. Zo kan dankzij de community, politiek ook beleid bedenken voor technici via vertegenwoordigers van de technici zelf. Hierdoor zal ook onderwijs en bedrijfsleven profiteren van de invloed van vakmensen voor de doelen die zij nastreven. De maatschappij heeft verder behoefte aan het leveren van vakmensen (en -niet- slechts technici). Het ICT werk is namelijk veelzijdig en foutgevoelig. We zoeken als ICT sector al jaren naar hoe we de ICT projecten kunnen verbeteren. Deze projecten hebben vooral vakmensen nodig die dankzij de vele vakkennis overal in kunnen meedoen.

Politiek samenwerken voor innovatie: allereerst met GroenLinks
Onze organisatie is een goede doelen initiatief voor economische groei en zal dus bij elke politieke partij passen. Onze organisatie werkt al extra goed samen met GroenLinks omdat deze in principe voor ons altijd goede vakruimte beschikbaar heeft (wekelijks zelfs, via ASC docent Rene Pare en in gemeenteraad Waalre). Tevens weten we dat deze partij innoveert, open staat voor vernieuwende initiatieven als communities en zelfs pro-actief richt op netwerken via hun bloeiende netwerk-initiatief Klub Kobalt. GroenLinks heeft tevens een sterke landelijke ICT werkgroep en staat open voor (onze) ICT community samenwerking. Daarbij is GroenLinks in wezen goede partij voor de progressiviteit en dus voor ons vernieuwende vakidealisme. Om belangen van ons ICT technici cafe en politiek duurzaam te verenigen is het http://groenlinksdenktmee.pleio.nl opgericht. Dit pleio kantoor (zie 13 februari) is bedoeld voor opbouwende, doelgerichte burgerparticatie en om het draagvlak voor goede communities te vergroten (opdat we dialogen kunnen opzetten ten voordele van onze goede doelen). Inmiddels zijn al vele werkplekken ingericht voor doelgerichte digitale samenwerking en komen 13 februari Pleio experts langs om verder te helpen. 
In februari hebben we 2(!) promotie avonden voor Vakmanschap (ASC) in Eindhoven
Op woensdagavond 6 februari van 19:00 tot 22:00: (inschrijfformulier en meetup)
Agile, CVS en GIT:
Onze Eindhovense alleskunner Ir. Paul Wagener demonstreert bij MADLab.nl de kracht van GIT: het lichtere en krachtigere versie management systeem voor software- en documentatie. Freelancer Paul Wagener gebruikt verder de publieke social media voor coding genaamd github al vele jaren (zie https://github.com/PaulWagener/) en vertelt er graag kort de werkvoordelen van. Samen met de ASC engineers voor het promoten van Open Source geeft hij die avond leuke tutorials met GIT. Een feestelijke engineering avond 'GIT met guts'

"Wilt u in een avond alles weten van GIT, een van de meest innovatieve tools in software engineering? Kom dan op 6 februari naar ons codefest met gratis drank&versnapingen!"

Op woensdagavond 13 februari van 19:00 tot 22:00: (extra infoinschrijfformulier en meetup)
Agile, Het Nieuwe Werken en Pleio:
 Grenzeloos samenwerken. Dat is de gedachte achter Pleio.nl, een overheidsbreed online platform dat mensen, techniek en functionaliteiten verbindt. En dat allemaal met het Open Source product Pleio. Onlangs werd Pleio beloond met de Intranet Innovation Award 2012, een internationale prijs voor innovatieve intranetconcepten. Harrie Custers en Wim Essers (Het Nieuwe Werken evangelisten EN Pleio oprichters) doceren over de nieuwe manier van werken die met dit platform gepaard gaat. Bovendien worden development workshops gegeven met leden van de community.

Wij zijn Agile en willen burgers doelgericht online laten samenwerken!

Met tools & veel humor gaan we heel Agile werken via dit omvangrijke ICT platform!"

NB. Via http://groenlinksdenktmee.pleio.nl communiceert ASC Eindhoven met de Politiek onze ICT dialogen. Kernleden die willen meehelpen: het is echt heel erg leuke software! ;-)