Ons verhaal‎ > ‎

Vakmanschap in 2013

Geplaatst 7 jan. 2013 23:15 door Koen Aben   [ 9 jan. 2013 10:44 bijgewerkt ]
Maandag 14 januari, bij TASS Eindhoven vanaf 19:00
ICT Cafe: Agile Security!
19:30 Security Training - Tim Hemel - MADISON GURKHA
20:30 XP Assessments - Ferdinand Veldmans - TASS 
21:00 - Borrel & Open Space over Security 
Registratie via dit formulier of meetup. Dank!
Agile Security event 14 januari & nieuwjaarsreceptie
Met veel trots&plezier hebben we weer een fijne topavond in het vooruitzicht: over security, een erg hot topic! Security trainer Tim Hemel spreekt op 14 januari over de opkomende trend 'Agile Security' (ofwel het veel slimmer realiseren van Security). Tim Hemel werkt bij een van de grootste security specialisten van ons land, het Eindhovense Madison Gurkha. Samen met Agile projectmanager Ferdinand Veldmans van TASS legt hij uit hoe dat Agile&Security begrippen goed samenvallen en hoe dat hiermee in hun praktijk hele goede oplossingen worden gerealiseerd. Daarna houden we ook open discussies over Security waarbij ook vele andere security specialisten aanwezig zullen zijn. Bij ASC vieren we het nieuwe jaar knallend en secure! ;-)   

Aanstaande maandag zitten we voor het eerst bij TASS, vrijwel tegenover het Evoluon. We zijn ontzettend blij met deze nieuwe extra locatie voor het delen van vakmanschapkennis: heel erg makkelijk qua parkeerplaatsen! Bovendien, veel TASS engineers en security experts om het jaar goed mee te beginnen! Inschrijven kan hier. Heel graag tot dan bij onze nieuwjaarsreceptie!
Prachtlocatie bij TASS Eindhoven

Begin 2013 groot tekort aan engineers!
Begin dit jaar is ineens de zorg van de politiek rondom engineers gegroeid. Een aantal grote industrien in regio Eindhoven komen namelijk wel 63.000 vacatures tekort. De bedrijven moeten dit nu uit het buitenland gaan halen: een inkomstenmisser van tientallen miljoenen voor Nederland en tegelijk een groot risico voor de industrien. Onze Eindhovense burgemeester van Gijzel heeft zelfs via de media de noodklok geluid en spreekt binnenkort met minister Kamp van Economische zaken hierover. Nederland, met name hier regio Eindhoven, zit dus met een groot tekort aan engineers.
In dit artikel een pleidooi om groei van onze beroepsgroep engineers te realiseren, door het leveren van benodigde huisvesting voor vakmanschap.

ASC Eindhoven is een goede doelen platform voor engineers. Onze organisatie doet wekelijks op de woensdagavond bijeenkomen en elke maand een groot publiek event organiseren. Heel veel engineers worden zodoende gratis beter. Toen ik een half jaar geleden dit platform oprichtte, deed ik dat deels omdat in Eindhoven zelden iets voor engineers werd georganiseerd. Tevens promoten we Agile ICT werkwijzen, omdat deze nieuw&belangrijk zijn voor de ICT sector. Vele bijeenkomsten met groei later, kan ik namens meerdere ICT platformen voorzichtig spreken, wat we allemaal graag zouden willen. Vooropgesteld staat dat software engineers veel eigen vakmanschap het beste ontwikkelen in vrije tijd, door gezamenlijke kennisdeling en training. Verder, dankzij internetsites als www.meetup.org komen er steeds meer ICT community avonden. Alleen we willen dat software engineers meer mogelijkheden (cq vrijheden) hebben om samen te kunnen werken aan vakmanschap.

Goed nieuws voor burgermeester van Gijzel hieronder

Vakmanschap in 2013:
De overheid kan samen met het bedrijfsleven de kennisindustrie eenvoudig stimuleren door het faciliteren van vakmanschapruimtes voor kennisontwikkeling.  Engineers hebben een werkruimte nodig om samen vakmanschap te ontwikkelen. Samen leren we het beste als vakmensen onder elkaar.Zodoende kunnen engineers in vrije tijd de nieuwste dingen gezamenlijk effectiever leren: een zeer gunstige groei van de kenniseconomie. Het faciliteren van een lokatie is iets triviaals, wat de overheid weinig hoeft te kosten. De opbrengst zal zijn dat in goede communities van engineers, het vakmanschap enorm groeit. Zoals we nu al veelvuldig ruimtes regelen kan ons platform hierin vrijwillig meedenken. Echter, de intentie om structureel ruimtes te regelen voor grotere vakmanschapsgroei zal hopelijk komen bij overheid&bedrijfsleven, want de engineer moet gewoon kunnen bezighouden met doen waar deze goed in is: het prachtige vak. 
Met het bedrijf MADLab.nl hebben we al een sociaal meedenkend bedrijf gevonden, dat de ruimtes in principe altijd voor ons open stelt! Hopelijk komen er meer locaties, want het aantal engineers dat wil samenwerken aan vakmanschap blijft groeien in 2013. Goed nieuws dus voor onze burgemeester ;-)