ASC Eindhoven‎ > ‎

ICT en Beleid

ICT Cafe: ICT Beleid  (7 september, vanaf 19:00)
Inschrijven kan direct of via meetup.com
19:30 Brigitte van der Burg, voorzitster parlementaire enquete Overheid ICT
20:00 Open Space 'ICT en Beleid'
Locatie ICT cafe: 
Finalist, de route
Willemstraat 1L, 5611HA Eindhoven
ICT Cafe
Bijzonder vereerd zijn wij met spreekster dr. Brigitte van der Burg. Brigitte is al sinds 2006 2e kamerlid voor de VVD en heeft in haar omvangrijke portefeuille het belangrijke onderwerp ‘Overheid & ICT’. Brigitte houdt in het ICT cafe een inspirerende opening vooraf, waarna een Open Space volgt. Dit is een conferentie waar iedereen de sessies zelf ter plekke mag bepalen. 

Opening: ICT beleid bij de overheid
"Beleid Overheid ICT moet naar een hoger plan".  Zo luidde dit publieke verzoek van Brigitte van der Burg in juni 2011. Deze ICT woordvoerdster voor de VVD in de Tweede Kamer uitte vele zorgen op haar website en had een vooruitziende blik: langzaam maar zeker nam het aantal gelijkgestemden toe. In oktober vorig jaar waaide zelfs een storm van media verontwaardiging door Den Haag over het beleid in de Overheid ICT.  Naar diverse schattingen werden miljarden verspild door ICT mislukkingen.  In november vroeg Brigitte om een Deltaplan Overheid ICT ( waar ook eerder  de Eindhovense professor J.F. Groote om vroeg) en er werd een parlementaire enquete Overheid ICT ingepland. Op 1 juni werd deze enquete-zitting uitgevoerd, waarbij Brigitte voorzitter was.  Vele gerenommeerde ICT experts deelden hun visie omtrent de Overheid ICT aan de onderzoekscommissie in de kamer.  Na de verkiezingen zal het weer worden opgepakt en welke conclusies zullen er dan komen? Als het aan ASC Eindhoven ligt in ieder geval met meer begrip rondom moderne productontwikkeling, maar we zijn uiteraard heel erg benieuwd!
    
 
Brigitte van der Burg (VVD, lijst 1, plaats 26):

 
Activiteiten op gebied van ICT beleid bij de Overheid dit jaar
 
   1. publiek verzoek naar burgers: 'ICT Beleid moet naar hoger plan (link)
   2. kamermotie: verzoek Deltaplan Overheid ICT (link)
   3. voorzitster parlementaire enquete  Overheid ICT, met vele ICT experts
Erna: Open Space over Agile en ICT Beleid (download de brochure)
Denk en discussieer mee in de Open Space op 7 september. Met Brigitte van der Burg houden we een inspirerende  ICT denkavond.  Met de Agile experts van ASC Eindhoven gaat deze politica heel plezierige discussies aan: ze wil alles weten over de Agile filosofie en de betekenissen ervan op ICT beleid.  Dit is natuurlijk de kans voor engineers en Agile experts om betere ICT productontwikkeling te promoten bij de beleidsmakers in Den Haag... Dus Eindhovens publiek, komt alles te weten over de verschillende principes van Agile/Scrum, hoe u deze kunt toepassen binnen uw organisatie en spar met onze experts over de mogelijkheden voor betere productontwikkeling via Lean, XP, Open Source  etc. 

Deelnemers worden uitgedaagd om topics naar eigen wens te bedenken. De ICT topics worden door onze experts gezamenlijk met u uitgewerkt!

Hierbij al een voorbeeld topic, hoe krijgen we als leverancier en opdrachtgever samen een goed productontwikkelproces? Via begripvol ICT beleid!  ICT beleid dat begrip heeft voor de complexiteit van productontwikkeling. ICT beleid dat dus vraagt om moderne werkwijzen. ICT beleid die zichzelf verantwoord opdrachtgeverschap onderschrijft. Met opdrachtgevers die goede omstandigheden voor succesvolle productontwikkeling construeren en die vakmanschap faciliteren. Beleid dat net dat beetje extra mogelijk maakt: waarin engineers inspraak hebben  wanneer vakmanschap nodig is. Zoals ook op 7 september: dan hebben we uiteraard in een inspirerende avond heel veel inspraak! ;-) Heel graag tot dan! 
Het debat tijdens de parlementaire enquete 2012

Ċ
Koen Aben,
26 aug. 2012 05:16