Een dag in het leven van de hacker

Waar haalt de moderne knutselaar inspiratie en informatie vandaan? Internet! Heeft hij even niks te doen, dan staan Hackaday, HackedGadgets en Lifehacker altijd bol van de nieuwe ideeën. Omdat hij met andere ervaren Eindhovense hackers graag iets nieuws wil innoveren barst de speurtocht op het internet overdag al los en verzamelt deze veel informatie over electronicaweb 2.0 of serieële communicatie .  

En in de avonduren: MADSpace! De Eindhovense plek waar software engineers  komen voor drankjes, kennisdeling en gezamenlijke hacks! ;-) 


Wanneer op de woensdagavond bij MadSpace de beste topics worden besproken, komt ineens DE arduino tevoorschijn. De hacker pakt zijn componenten van Sparkfun bij elkaar en plakt alles aan elkaar met Sugru. Op de werkbank (nagebouwd van Ikea Hackers) vinden de laatste tests plaats, werkelijk imponerend: de groep beseft dat het wel eens verkocht kan worden en zet het op Kickstarter

 

Na een lange dag hard werken geniet hij nog even thuis na en streamt hij muziek met Ampache naar zijn geroote Android-telefoon met daarop een custom rom van Cyanogenmod. Als de magnetron zijn werk weer heeft gedaan gaat de op Tweakers.net samengestelde HTPC met XBMC aan voor een filmpje dat is gedownload met uTorrent. Op weg naar bed nog even snel een spelletje OpenTTD op zijn pc met Ubuntu of even de laatste xkcd comic lezen, en de dag is weer voorbij.

Geschreven door Guus van der Sluijs, software engineer Huijbregts groep